26 Ağustos 2014 Salı

Eda'nın 1 Yaş Doğum Günü Parti Hazırlıkları

Canım Kızımın 1 yaş doğum günü hazırlıklarını parça parça koymuşum, bulabildiğim fotoları derleyip tekrar koyacağım.Aslında çoğu şeyi fotoğraflamamışım yada kötü çekilmiş.Sizlere tavsiyem mutlaka resimlendirmeyi unutmayın şimdi kızım 2 yaşına girecek daha tecrübelendim.
 İyiki doğdun Banner kendim yaptım.Renkli kağıtlarla uğraşmak çok zevkliydi.Konseptiniz varsa  ona uygun kağıtlar seçersiniz, benim özel bir temam yoktu elimden gelen ve netten beğendiklerimi kendimce yaptım.
 

Ve hediyelik keçe çerçeveler kendi doğaçlamalarım, kırtasiyeden aldığım renkli keçeler ve onlara iliştirmek için etiketler ben malesef renkli çıktı alamadım almak isteyenler için tıklayınız.
 

 

Krapon kağıdından ponponlar yaptım,masanın kenarlarını süslediler, yapımı için tıklayınız.

 
Olmazsa olmaz balonlar, havada duvarda yerde yani heryerdeler.Balon için pompa alırsanız çok rahat edersiniz.

Şeker ağaçlarım çocuklar kadar büyüklerinde ilgisini çeken hoş bir süpriz.
 
İkramlıklar oldukça yorucu bir serüven...
Fikir vermesi açısından aklımda kalanları sizlerle paylaşmaya çalışacağım çünkü ne yapacağını şaşırıyor insan
Şeker hamuru ile süsleme kurabiyeler tarifi için tıklayınız.
Kuru biber ve patlıcan dolması
Un kurabiyesi
Patates salatası
Makarna salatası
Mantarlı-tavuklu salata
Sigara böreği
Çikolatalı toplar
Kapkekler
Çatlayan Kurabiye ve muhallebili tatlı (emelciğim sagolsun bu ikramlarıda o getirmiş)
İkram servisleri için porselenlerimi, bardak çatal,kaşık...kullanacaktım o yorgunluğun üstüne birde bulaşıklarla uğraşarak çok güzel anları kaçıracaktım.Arkadaşlarımın uyarısıyla tek kullanımlık pembe serisi tabak, bardak çatal, kaşık , bıçak, bipet...doğum günü peçeleri aldım.Çok rahat ettim.



VE
Canım kızımın pastası ortada resmi, bir nazar boncuğu ben istedim:-) Kenarlarında pembe çiçekler ve inciler
Not:pastanızı mutlaka bir kaç hafta önce sipariş verin.Tarçın pastanesinden pastamız zamanlama ve tat süperdi.

Kızımın kıyafetleri bir balerin gibiydi.




Bu kadar taç benim tatlımın ve misafir arkadaşlarının

Kolay gelsin doğum günü hazırlıkları zor ama çok tatlı bir uğraşı.Helede sevdiklerinizle biraradaysanız bütün yorgunluklar geçiyor.İnşallah bu sene de çok güzel geçer.Mutluluklar diliyorum kuzularımıza.

Canım arkadaşım  Nurgül'ün doğum ziyareti için yaptığım hazırlıklar anneveebebek blogumda yayınladım görmek için tıklayınız.

23 Ağustos 2014 Cumartesi

PUF PUF ÇINGIRAKLAR


Canım arkadaşımın dünyaya yeni gelen fıstığı için yaptığım çıngırakları paylaşmak istedim.Yapımı kolay, zevkli.Mikrofiber kumaş kullandim, yuvarlak bir şekil kesip (ben kase kullandım) ve istediğiniz kurdelaları istediğiniz uzunlukta kesip aralıklı olarak kesip elde diktim.içine boncuk elyaf doldurdum ve de çıngırak olarak kızımdan kalan süpriz yumurta kabını kullandım(içine 4-5 adet boncuk koydum.) İşlemesini dikmeden önce yaparsanız daha kolay olur ben malesef diktikten sonra yaptım bayağı zorlandım.Kendinizce bir yüz çizip işleyin size kalmış.Yumuşacık çıngırağımız hazır.Baykuşta ise daireyi değiştirdim ve keçe ile göz ve burun kesip diktim, kurdelaları kanat ve ayaklarmış gibi o bölgelere diktim.Güle güle kullansın fıstığım.Bebekler için işitsel, görsel duyularına hitap edecek ve diş kaşıma döneminde kurdelalarına bayılacağı sağlıklı bir ürün.Yapmak isteyenlere kolay gelsin.Facebook sayfama ve dükkanıma da beklerim.




20 Ağustos 2014 Çarşamba

Etamin-Kanaviçe-Çarpı işi

       Daha öncede kızımın odası için işlediğim panoyu paylaşmıştım.Yine etamin işleme hevesi geldi ne yapsam derken bu yazıyı işledim bakalım devamı kendi tasarımım olarak size sunacağım umarım  güzel olur.
Zevkli bir iş ama sabır gerekli Aşk gibi....İyi geceler.

19 Ağustos 2014 Salı


Canım arkadaşım Nurgül'üm doğum yaptı küçük bir hanım dünyaya geldi.Yarın onu görmeye gideceğiz inşallah, yaptığım hediyelikleri sizlerle paylaşacağım daha neler yapacaktım ama kızımız 2 hafta önce geldi. Keyifli olduğum için paylaşmak istedim, bebek dünyanın en en en güzel şeyi Rabbim isteyen herkese nasip etsin.Amin.