30 Eylül 2012 Pazar

Bebeğimin gaz sancısı(Kolik Sancısı)

       

          İnsanın elini ayağını bir pabuca sokuyor bu gaz sancıları.Bu kadar masum bir varlığın acı çekmesine dayanamıyorum çok üzülüyorum. Dr.a gittik normalmiş ama bu kadar acı çekmek nasıl normal olur daha yeni gelmiş dünyaya? Güzel yavrum için neler neler deniyoruz olmuyor. Allahım tüm bebeklerin ve benim bebeğimin yardımcısı olsun.
 Bitkisel bir şurup (Nurse Harveys) kullanıyoruz,rezene çayı içiyorum(tarçınlı,karanfilli)kucakta gezdiriyoruz,sıcak havlu sarıyorum ama nafile çok stresli sürekli emmek istiyor.Çok kızgın, minik haliyle bana vuruyor.Elimden birşey gelmiyor etkili yöntemi olan varsa lütfen................
tüm yaratılanları Allah'a emanet ediyorum.

21 Eylül 2012 Cuma

Bebeğim kucağımda

 
          Küçük Edam dünyamıza geldi. Hoşgeldi. Çok mutluyum Allah'ım herkese nasip etsin böyle bir mutluluk yok tatmadan bilinmezmiş. 05.09.2012 tarihinde saat 16:30' da doğdu.
Sabah saat 07:00 de suyum geldi.Suyunuz gelirken acı ağrı hissetmiyorsunuz.Sadece ılık ılık akıp gidiyor sürekli sızıntı şeklinde,korkmayın ben yaşadım ve yaşamadan önce korkum sonsuzdu.Kendi tecrübeniz önemli, korku büyüyorya yaşamadan.Bilinmezliği araştırırken çok kaptırmayın sizinki farklı olacak emin olun.
        Normal doğum yaptım sadece 1cm açıklıkla suyunuz geldiği için suni sancı veriyorlar işte sancı işi çok zordu.Keşke açıklığım daha fazla olsaydı eminim doğum daha kolay olurdu.13:00 gibi ağrılara dayanamadım. Epidural yaptırdık 4.kezde igne  takılabildi.Bu çok zorladı.bir buçuk iki saat rahatlattı beni.Bir soluk aldım. Epidural için 4cm açıklık gerekiyor. Dr.um ve ebelerim ve personel süperdi.Bana hep moral verdiler.Onların sayesine rahat atlattım. Epiduralden ilaç vermeyi, bebeği ittirmek için kesiyolar. Elinizde olmadan artık ıkınıyorsunuz bebeği çıkarmak için ALLAH tarafından iyi kurulmuş bir mekanizma.
En güzel yanı onun yüzünü görünce dünyalar sizin oluyor yok böyle bir mutluluk.
Artık anneyim,zor bir yol beni bekliyor.

2 Eylül 2012 Pazar

Bekleyiş


         Bugün evlilik yıl dönümümüz eşim ve ben bebeğimizi beklediğimiz için evden ayrılmadık.5.yılımızı doldurduk umarım daha da güzel günlerimiz olur bebeğimizde aramıza katılırsa çekirdek ailemize en güzel yıl dönümümüz olur.Bu yılın en güzel hediyesiydi hamilelik benim için.Benim umudum oldu.Hayallerimi,hayallerimizi süsledi. Rabbim kavuşmayı da nasip etsin .Allah'ım tadamayanlara da tattırsın bu dünyada.
         Kızıma yelek başladım, 2 gündür örüp söküyorum.Bayanlarımız sitelere resimleri koyuyor, tarif yok.Örgüyle pek aram yok ama vakit geçirmek ve kızıma hoşuma giden örneklerden yapmak istiyorum.İnşallah becerirsem ilerde tarif ve resimlerini koyucam,yapmak isteyenlere kolaylık olur.

1 Eylül 2012 Cumartesi

Korkunun süreci

    
       Bugün daha iyiyim daha güçlü hissediyorum yavrum bugünde benimle sadece bana ait.Benim korkum ona da mı geçti acaba oda dünyayı görmekten korkuyor galiba.Onun için dua ediyorum dünyanın bütün güzellikleri onu bulsun,galiba annelik duyguları beni de buldu.Kırk yıl düşünsem bir anne olabileceğim aklıma gelmezdi.Annelerin hakkı gerçekten ödenmezmiş bir hamilelik bile kolay iş değil.Hamilelik düşünenlere tavsiyem kolay yada zor geçmesi neyse de insanı bambaşka bir hale sokuyor.Çoğu zaman kendinizi tanıyamıyorsunuz.Duygusallığın dibine vuruyorsunuz. Anne olarak ben nasıl biri olacağımı düşünüp duruyorsunuz.
      Dünkü korkum sadece doğum ağrı acıları değil.
 Belirsizlik ve bilinmezlik korkusu bizim en büyük düşmanımız.Yaşanmadan korkularımız beynimizde büyüyor büyüyor ve gün geçtikçe korkak içine kapanan varlıklar oluyoruz cesaretimiz kırılıyor.Ben ki doğumu beynimde o kadar çok yaşadım ki eminim gerçeği hayallerimdekin den kat kat kolay geçecek.İnsan her zaman en kötüsünü düşünüyor nedendir bilmem.
      Kızımın doğumunu yaptıracak dr.bu hafta izinliydi, kızımda dr.bekliyor ben gibi.